Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Windows 8 vs Windows 7

Γειά σας και πάλι. Αυτήν την φορά θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των windows 8 μιας και πολλοί φίλοι μου με ρωτάνε αν αξίζει να αναβαθμίσουν σε windows 8.
Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά πιο γρήγορα από τα windows 7 αλλά πιο περίπλοκα απ' ότι θα περιμένατε. 
Πολλοί χρήστες προτού αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους καλό θα ήταν να διαβάσουν πρώτα αν τους συμφέρει να αλλάξουν.
 






Συμφέρει να αναβαθμίσω σε windows 8?



Ας δούμε πρώτα τα πλεονεκτήματα των windows 8.
  1. Είναι πολύ πιο γρήγορα στην εκκίνηση και στον τερματισμό τους
  2. Έχουν καλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις windows.
  3. Μπορείς να συγχρονήσεις τον desktop με κινητά ή και με tablet pc για να μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμός σου στην microsoft από παντού.
  4. Έχεις άμεση σύνδεση στο internet κατά την εκκίνηση σε σχέση με τα windows 7 καθώς οι drivers στα 8 είναι διαθέσιμοι από την εκκίνηση, όχι σαν τα 7 στα οποία οι drivers φορτώνουν στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να αργεί να συνδεθεί ο υπολογιστής στο internet.
  5. Έχει ενσωματωμένο το windows app store στο οποία μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές δωρεάν ή να πάρεις ενημερώσεις για τις υπάρχουσες.
  6. Έχει πολλές εφαρμογές στις οποίες διευκολύνουν την πρόσβαση στο internet ή σε social media ή και στην πλήρης ενημέρωση αφού εκτός από τις ειδήσεις και τα αθλητικά έχει ξεχωριστή εφαρμογή για τον καιρό ακόμα και για το χρηματηστήριο. 

 Τώρα ας δούμε τα μειονεκτήματα των windows 8 που καθαρά είναι λιγότερα.
  1. Για να χρησιμοποιήσετε τα Windows 8 πρέπει να έχετε λογαριασμό στhn microsoft ή στο msn.
  2. Το παλιό "start menu" έχει αντικατασταθεί με την οθόνη έναρξης κάτι που δεν βοηθάει και πολύ στην χρησιμότητα καθώς θέλετε περισσότερο χρόνο για να ψάξετε αυτό που θέλετε στην έναρξη. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχουν μιας και πολλοί χρήστες έχουν αλλάξει τα windows 8 με τα windows 7 γι' αυτόν τον λόγο. Αναμεσά τους και εγώ.
  3. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως στα metro style των windows δεν υπάρχουν τα κουμπιά της "ελαχιστοποίησης", "μεγιστοποίησης", "κλείσιμο" καθώς δεν πάει με το metro style.

Όπως βλέπετε τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα, αλλά πρέπει να λάβετε υπ' όψιν και τα μειονεκτήματα που είναι μεν λίγα αλλά είναι αρκετά σημαντικά για να σας δώσουν μια άλλη εικόνα για τα windows 8.



Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να αφήσετε σχόλιο ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στέλνοντας e-mail στο georgegate71996@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου